Részletes keresés
A kosár jelenleg üres

Könyv > Szórakoztató irodalom > Történelmi regények

Az ecsedi boszorkány

Miklya Luzsányi Mónika

Az ecsedi boszorkány

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Kiadás éve: 2019

Oldalszám: 328 

ISBN: 9789632938103 

23%
Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 079 Ft
Van készleten

2-4 munkanapon belül szállítjuk.

Az ecsedi boszorkány nem más, mint a híres törökverő, Török Bálint utolsó leszármazottja, Török Kata. Mi volt az alapja a boszorkányság, a szerelmi bűbáj, a vérfertőzés, a gyermekgyilkosság vádjának, aminek következtében 1614-ben teljes vagyonelkobzásra és fővesztésre ítélték ezt a tündöklően szép, életvidám fiatalasszonyt? Valóban olyan lánglelkű hős volt-e Török Bálint, amilyennek olvasmányainkból megismertük? Milyennek látta őt a felesége, hogyan élt a korabeli celebpár, és milyen lehetett egy nagyasszony élete egy törökverő hős oldalán?
Mintha sötét átok vonulna végig Török Bálint és leszármazottai életén: halálos szerelmek, cselszövés, gyilkosság, orgyilkosság, árulás kíséri őket generációkon át. Mámoros szerelmi légyottok és összeesküvések plasztikusan ábrázolt regénye Miklya Luzsányi Mónikáé. Alapos kutatómunkájának és írói fantáziájának köszönhetően a magyar királyság vérzivataros századainak szereplői elevenednek meg a könyv lapjain: Török Bálint és felesége, Pemfflinger Kata, dédunokájuk, Török Kata és nyíltan titkos szerelme, Báthory Gábor, a későbbi erdélyi fejedelem; Bethlen Gábor, Báthori ellenlábasa, Bocskai István, a hajdúk vezére vagy épp Nádasdy Tamás nádor - s mellettük megannyi szolga és közrendű valós alakja bontakozik ki, miközben elénk tárulnak a török idők babonákkal és átkokkal terhes mindennapjai is. A szexuális aktusok, a bájolások leírásaihoz a Török Kata és társai ellen folytatott boszorkányper korabeli jegyzőkönyveinek részletekbe menő tanúvallomásai szolgáltattak alapot. A két szálon futó cselekményből nem csak Török Kata és Báthory Gábor titkos szerelmét ismerhetjük meg, hanem dédszüleinek történetét is, amely aztán megpecsételte az ecsedi boszorkány sorsát.

Szerző: Miklya Luzsányi Mónika
Ismertetők, kritikák
Nincs tudomásunk olyan weboldalról, amely ehhez a könyvhöz kapcsolódik. Ha önnek van, írja meg nekünk!
Olvasói vélemények
Még egyik látogatónk sem küldött véleményt. Legyen Ön az első!
A szerző további művei
23%
Feledékeny medvebocsok
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft
Berta és Berti, a mackóikrek a patakparton hancúroznak, eszükbe sem jut, hogy ma kezdődik az óvoda. Vajon odaérnek az évnyitóra?
23%
Szivárvány ovi - Irány az óvoda
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft
23%
Pufi malac oviba megy
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft
23%
Beszélgető biblia
Miklya Luzsányi Mónika, Miklya Zsolt
3 464 Ft
A magyar szerzők által írt és magyar grafikus által illusztrált gyermekbiblia egyik fő feladata, hogy a 21. századi gyerekek számára közel hozza az ó- és újszövetségi történeteket, és ezzel elevenné, átélhetővé tegye a bibliai példákat. Az óvodás kor...
23%
Cília árnyai
Miklya Luzsányi Mónika
1 924 Ft
23%
Határtalan világ
Miklya Luzsányi Mónika
924 Ft
Vajon hogyan tudott túljárni a fáraó eszén az a család, amely titokban kisbabát rejtegetett? Milyen parancsokat talált ki az a fiú, aki nyolcévesen lett király? Miért mesélt Jézus történeteket, és kik az ő meséinek hősei? Kalandozz az izgalmas biblia...
23%
Mi leszek, ha nagy leszek?
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft
23%
Pufi malac nasizik
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft
23%
Zenevári vidám muzsikusok
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft
23%
Vigyázz, kész, rajt!
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft
Blanka mindig izeg-mozog, meg nem áll egy pillanatra sem. Pedig ha lassítana egy kicsit, észrevehetne néhány csodát, akár még a játszótéren is.
23%
Iringó és Imola, az évszaktündérek
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft
23%
Mackó mama, taníts minket köszönni!
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft
23%
Mackó mesék - Aludni jó
Miklya Luzsányi Mónika
153 Ft

Legutóbb látogatott oldalaim

Keresések Könyvek, termékek Kategóriák